A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9

Grup olfactive

Esente parfumuri bergamota

Grup olfactiv: citrice

Bergamota

Bergamota portocalie (Citrus aurantium var. Bergamia) este un fruct mic din categoria citricelor, care creste În copaci mici, cunoscuţi sub numele de bergamots. Este o Încrucişare Între lămâie şi portocale de Sevilla sau grapefruit. Producţia de bergamota este În mare parte limitată la Ioanion, regiunea de coastă din provincia Reggio Calabria, Italia de Sud, În cazul În care condiţiile de sol şi climatice sunt foarte favorabile pentru cultivarea acesteia. De asemenea, este cultivată pe Coasta de Fildeş, În Argentina şi În Brazilia, dar În nici o altă parte a lumii nu se fructifica cu acelaşi randament şi aceeaşi calitate de esenţă. Bergamot este numit după oraşul italian Bergamo, unde uleiul a fost prima oara vândut şi a devenit un simbol al Întregii regiuni.

Acest fruct nu este comestibil şi este cultivat pentru producerea de uleiuri esenţial. Uleiul esenţial de bergamot este extras din coji de fructe coapte şi este folosit pe scară largă În parfumuri pentru prospeţimea sa dulce. Uleiul de bergamota este de asemenea folosit pentru aromatizare, de exemplu În ceaiurile Earl Grey, În aroma terapie pentru tratamentul depresiei şi de asemenea ca ajutor digestiv.

Aroma sa reaminteşte a fructe-dulci, cu note condimentate uşor. Uleiul de bergamota este utilizat În producţia de parfumuri, atât feminine cât şi masculine, În principal În notele de top. A fost o componentă a originalului Eau de Cologne dezvoltat În Germania În secolul al 17-lea, iar astăzi este utilizat În proporţii diferite În aproape toate parfumurile moderne. Parfumuri aşa numitele Chypre şi tipuri de Fougère nu sunt posibile fără ulei de bergamota.

Titlu in engleza: Bergamot

Parfumuri cu esenta, contin, miros de Bergamota puteti gasii mai jos.

Parfumuri cu miros de bergamota

bergamota - esente parfumuri | parfumela.ro © 2024