A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9

Grup olfactive

Esente parfumuri ghimbir

Grup olfactiv: condimente

Ghimbir

O planta originara din Orient, mai exact din China si Indi,  utilizata de mii de ani pentru a da aroma si savoare aliemntelor preparate pe de o parte, iar pe de alta parte ca remediu medical eficient. in Europa a fost adusa de catre militarii ce au participat la cruciade, in perioada Evului Mediu.

Ghimbirul este o planta perena, taratoare, avand o inaltime de circa un metru. Se prezinta cu frunze lungi, ce pot ajunge la 20 cm, si cu flori albe, galbene sau cu pete purpurii, grupate sub forma de ciorchine. Direct de la radacini, emite o tulpina similara cu cea a trestiei de zahar, cu frunze subtiru in forma de lance.

Este o planta care nu prodece fructe; se reproduce prin separarea partilor din radacina subterana. Aceasta este un rizom bulbos, sub forma de tubercul, care este de fapt partea din planta ce se utilizeaza in bucatarie si in magazinele plafar.

Planta se poate cultiva si in casa, prin achizitionarea atenta a unei radacini proaspete. Se introduce in ghiveci in ultimele zile ale iernii. in exterior, de cele mai multe ori la clima tarii noastre, nu reuseste sa incolteasca.
 

Titlu in engleza: Ginger

Parfumuri cu esenta, contin, miros de Ghimbir puteti gasii mai jos.

Parfumuri cu miros de ghimbir

ghimbir - esente parfumuri | parfumela.ro © 2023