A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9

Grup olfactive

Esente parfumuri isop

Grup olfactiv: florale

Isop

   Isopul (Hyssopus officinalis) este o plantă erbacee din familia Lamiaceae, folosită atât ca mirodenie în preparatele culinare cât și în scopuri medicinale. Planta este originară din sudul Europei, Orientul Mijlociu și până în apropierea Mării Caspice.

Beneficiile isopului le erau cunoscute vechilor civilizații, însuși numele actual al plantei este adaptat după un termen grecesc (hyssōpos = „plantă sfântă”) ce descrie utilizarea sa – frunzele de isop erau întrebuințate pentru curățarea templelor.  Planta este menționată și în Biblie, în Psalmul 50, al lui David: „Stropi-mă-vei cu isop și mă voi curăți /…/”.

Isopul este un arbust ce poate crește până la 60 de centimentri în înălțime, prezintă o tulpină lemnoasă și frunze de un verde închis. Rezistă foarte bine în condiții de secetă și poate fi cultivat pe soluri nisipoase. În România, planta este cultivată în zonele de deal și de șes. Sunt utilizate florile sale care se recoltează de pe lujer, atunci când planta este în plin proces de înflorire. Acestea se adaugă ca atare în mâncăruri sau sunt lăsate la uscat spre a fi folosite ulterior, cel mai adesea sub formă de ceai.

Titlu in engleza: Hyssop

Parfumuri cu esenta, contin, miros de Isop puteti gasii mai jos.

Parfumuri cu miros de isop

  • 1
isop - esente parfumuri | parfumela.ro © 2019