A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9

Grup olfactive

Esente parfumuri narcisa

Grup olfactiv: florale

Narcisa

Exista aproximativ 26 de tipuri de narcisa care cresc În sălbăticie şi sute de variaţii hibride, deşi este considerata În principal a fi o floare de primăvara, unele sortimente infloresc şi În toamna. Tipurile de narcisa variază prin culoare (alb, galben sau o combinaţie intre cele doua culori), mărime şi forma (de stea sau trompeta), frunzele sunt lungi de o culoare verde deschisa.

Narcisa este nativa În Sud-Vestul Europei şi Nordul Africii, unele specii pot fi găsite În Asia Centrala şi China. Se spune ca narcisa este originara din Persia şi a fost adusa În China În secolul XIII pe Drumul Mătasii (o legătura comerciala intre Europa şi China).

Termenul de narcisa vine de la Narcis din mitologia greaca, un tânăr care s-ar fi Îndrăgostit de Înfăţişarea sa sau de la termenul grecesc "Narke", mai târziu adoptat de către romani sub denumirea de "narce". În antichitate narcisa era folosita În diverse scopuri. Romanii au folosito drept unguent, Arabi au folosita În parfumuri şi În tratamente Împotriva căderii parului, iar În Franţa a fost folosita pentru tratarea epilepsiei şi isteriei. În China narcisa este asociata cu norocul.

Uleiului de narcisa are un miros puternic şi bogat, reamintind de mirosul frunzelor verzi cu note de iasomie şi zambila, este nevoie de 300 de kg de flori pentru a produce 1 kilogram de ulei de narcisa impur sau 300 de grame de ulei de narcisa pur, acest ulei poate influenta sistemul nervos, poate avea un efect calmant sau relaxant, nu este recomandat a fi folosit În cantităţi mari deoarece poate cauza dureri de cap sau chiar o stare de greata / voma.

În zile de astăzi uleiul de narcisa este produs În Olanda şi În regiunea Grasse din Franţa. În România putem găsii narcisa În celebra rezervaţie naturala "Poiana cu narcise", aflata În localitatea Vad, judeţul Braşov, din depresiunea Făgăraşului.

Titlu in engleza: Narcissus

Parfumuri cu esenta, contin, miros de Narcisa puteti gasii mai jos.

Parfumuri cu miros de narcisa

narcisa - esente parfumuri | parfumela.ro © 2019