A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9

Grup olfactive

Esente parfumuri coacaze rosii

Grup olfactiv: fructe si legume

Coacaze Rosii

Arbust cu florile şi apoi fructele aşezate in raceme simple. Fructele sunt bace roşii sau galbene, cu gust dulce-acrişor. Au utilizare culinara.
Denumire populara : coacaz rosu, strugurei
Coacazul rosu (Ribes rubrum) este un arbust care face parte din familia Grossulariaceae, genul Ribes. Coacazul alb este de fapt numai o varianta a coacazului rosu.
Arbustul are frunze verzi numai in anotimpul cald, toamna frunzele se ingalbenesc si cad. Coacazul rosu apare sub forma tufe cu inaltimea de 1 - 2 m. Tulpinile tinere au scoarta acoperita cu peri, tulpinile mai batrane au o scoarta de culoare brun rosiatica cu nuante mai inchise pana la negru cenusiu. Frunzele dintate pe margini, sunt relativ rotunde in forma de inima cu o lungime de 4 - 10 cm si o latime de 3 - 7 cm. Florile de culoare galben verzuie cu o lungime de 2 - 2,5 mm, sunt grupate in ciorchini formate din 4 - 8 flori. Fructele sunt boabe zemoase sferice cu gust acrisor, de culoare rosie sau roz, care au un diametru de 6 - 11 mm, ele contin mai multe seminte.
Coacazul rosu este raspandit aproape in toata Europa, in stare salbatica pe marginea apelor cu soluri argiloase si umede, poate fi intalnit numai in Belgia, Olanda, Franta, Italia si Germania in restul Europei apare numai sub forma de culturi, mai rar sub forma salbaticita.
In traditia populara: coacazele se folosesc pentru compoturi, dulceata, siropuri, marmelada, prajituri. Se mai punea la fermentat si se prepara un vin tonic.
 

Titlu in engleza: Red Berries

Parfumuri cu esenta, contin, miros de Coacaze Rosii puteti gasii mai jos.

Parfumuri cu miros de coacaze rosii

coacaze rosii - esente parfumuri | parfumela.ro © 2018