A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9

Grup olfactive

Esente parfumuri cocos

Grup olfactiv: fructe si legume

Cocos

Nuca de cocos este fructul palmierului de cocos, originar din Asia de sud si India, dar cultivat in acest moment in mai toate tarile tropicale.

De la nucile de cocos se consuma atat miezul parfumat, ras si tratat, cat si lichidul dulce din interior, care este foarte racoritor si nutritiv. Acest lichid transparent este de multe ori confundat cu laptele de cocos, care de fapt este o bautura obtinuta din miezul ras al fructului.

Pentru a alege cele mai bune nuci de cocos din supermarket, trebuie sa le canatariti in mana, sa para grele pentru dimensiunea lor si sa se auda lichidul din interior.

Cocosul are intrebuintari multiple in gastronomia asiatiac si indiana, iar in Europa se consuma mai mult proaspat sau sub forma de preparate dulci.

Sucul de cocos se consuma de obicei proaspat, miezul poate fi folosit la diverse sosuri ca si condiment, iar din miez se extrage si un ulei foarte bun la gatit sau pentru salate.

Si palmierul de cocos este prelucrat in Asia, din tulpina lui extragandu-se zaharul de cocos, iar din seva se face o bautura fermentata, destul de tare si aromata sau chiar otet de palmier.

Din miezul de cocos, inmuiat in apa calda se obtine laptele de cocos, cu o aroma dulce si smantana de cocos, folosita in patiserie.

Miezul de cocos ras se foloseste in diverse retete indiene, alaturi de alte condimente ca ardei iuti, coriandru, chimen pentru aromarea orezurilor si pastelor condimentate.

In Sri Lanka painea se face din faina de orez, lapte de cocos si drojdie, din care se obtine un aluat consistent care se coace pe plita.

In Thailanda, carnurile se gatesc in lapte de cocos si multe alte condimente, obtinandu-se preparate fragede si aromate. Un exemplu de mancare thailandeza cu lapte de cocos: se pregateste un sos curry din ardei iute, ghimbir, usturoi, ceapa, chimen si coriandru cu pasta de creveti si frunze de lime. Acest amestec se prajeste in ulei si apoi se dizolva in lapte de cocos si se fierbe. In aceasta fiertura se adauga carne de vita sau pui si legume ca vinete, rosii sau bambus.
 

Titlu in engleza: Coconut

Parfumuri cu esenta, contin, miros de Cocos puteti gasii mai jos.

Parfumuri cu miros de cocos

cocos - esente parfumuri | parfumela.ro © 2019