A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9

Grup olfactive

Esente parfumuri mango

Grup olfactiv: fructe si legume

Mango

Copacii in sine sunt mari, stufosi si vesnic verzi. Frunzele sunt rosiatice cand sunt tinere si verzi la maturitate, aducand parca cu cele de piersic, de un verde intens, lucioase. Copacii pot ajunge pina la 300 ani si inca sa mai rodeasca.
Mango este originar din India (este si fructul lor national cum s-ar zice, considerat un fruct sacru si pomenit si in mitologia Hindu). Cultivat in subcontinentul indian de mii de ani, ajunge in estul Asiei in sec 5-4 BC, iar in sec. 10 AD ajunge in centrul si sudul Africii.

Astazi mango se cultiva in cele doua Americi (in cea de Nord doar in California si Florida), in Caraibe, Africa de Sud ci Centrala, Asia (India,China, Pakistan, Filipine...), Australia.

Asa cum este marul pentru Europa si America de Nord, asa este si mango pentru tarile tropicale. Este o sursa vitala de mincare la tropice. "Superfructul" mango este bogat in nutrienti, in fibre, antioxidanti, vitaminele A, C (care este dubla cantitativ in fructul crud), E, B6, K, in Cu, Potasiu, 17 aminoacizi, Omega 3 si 6, Zinc, pectine, amidon.
 

Titlu in engleza: Mango

Parfumuri cu esenta, contin, miros de Mango puteti gasii mai jos.

Parfumuri cu miros de mango

mango - esente parfumuri | parfumela.ro © 2019