A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9

Grup olfactive

Esente parfumuri lamaita

Grup olfactiv: iarba si componente verzi

Lamaita

Lamaita este o tufa ramuroasa, ce poate atinge si 4 m inaltime. Frunzele sunt foarte aromate, lunguiete, ascutite la capat, aranjate cate trei; ele au o lungime de 7-10 cm, marginile sunt netede. Culoarea frunzelor de lamaita este verde pal, cu striatii puternice. Frunzele, daca sunt recoltate in perioada de inflorire a plantei, raman parfumate ani de zile si sunt folosite si la prepararea parfumurilor
Florile sunt mici, de culoare purpuriu deschis si infloresc in august.
Lamaita are un miros neobisnuit de proaspat si de pur, asemanator cu al lamaii, mai intens decat al altor plante cu aroma asemanatoare.

Frunzele de lamaita se consuma proaspete, mai putin uscate. Daca sunt proaspete se pot conserva cu succes cca. 2 saptamani in frigider. Uscate, pastrate la adapost de lumina, aer si umezeala, rezista cateva luni. In stare uscata, aroma si gustul sunt mult mai slabe.

Lamaita este originara din America de Sud (Chile si Peru). Genul Lippia contine cca. 200 de specii care traiesc in zonele tropicale din Africa si America de Sud. Dintre acestea, ”lippia graveolens” (oregano mexican) este cea mai cunoscuta.

Titlu in engleza: Lemon Verbena

Parfumuri cu esenta, contin, miros de Lamaita puteti gasii mai jos.

Parfumuri cu miros de lamaita

lamaita - esente parfumuri | parfumela.ro © 2019