A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9

Grup olfactive

Esente parfumuri ambra cenusie

Grup olfactiv: surse animale

Ambra Cenusie Ambra Cenuşie este o substanţa aromatica de culoare cenuşie, cu aspect de ceara şi inflamabila. Notele predominante sunt de mosc şi mare, are un miros dulce, rafinat şi pulverulent.

Se poate găsii În Oceanul Atlantic, pe coasta Braziliei, pe coasta Africii, pe coasta Madagascarului, India, Japonia, Australia, Noua Zeelandă şi pe insulele Molucca. In scopuri comerciale ambra cenuşie În mare parte provine din insulele Bahamas şi insula Providence.

Este folosita În parfumerii Încă din antichitate ca un fixativ al componentelor pentru parfumuri fine deoarece prin folosirea sa mirosul durează mult mai mult (este mai bine fixat pe piele). A fost folosita În antichitate: În China, Africa şi În Egipt Înaintea anilor 1000. Egiptenii o foloseau pe post de tămâie, Grecii o adăugau În vin pentru a amplifica efectele acestuia, Arabii o foloseau În medicina, iar În Asia era folosita pe post de condiment În mâncare.

Aceasta se formează În secreţia biliara a intestinul unor specii de caşaloţi, deoarece vânatul balenelor este costisitor În industria parfumurilor ambra cenuşie este de obicei Înlocuită de un component sintetizat din flori.

Titlu in engleza: Ambergris

Parfumuri cu esenta, contin, miros de Ambra Cenusie puteti gasii mai jos.

Parfumuri cu miros de ambra cenusie

ambra cenusie - esente parfumuri | parfumela.ro © 2024